Fursteli Skidspår


Under vintersäsongen packar vi ca 17 km skidspår upp i skogen till Svartsjöarna. Detta gör vi för vårt egna nöjes skull, vi älskar att åka skidor, hela bunten. Om du också gillar att åka längd så är du välkommen att köra i spåren. Våra spår länkar ihop med Svartsjöspåren och ett gäng andra spår i närområdet. Under vintern försöker vi uppdatera spårstatusen med jämna mellanrum, se längst ner under kartan. Bilder, filmer och tätare kommentarer om vårt spår finns på www.facebook.com/fursteliskidspar. Vi finns också på www.instagram.com/fursteli_skidspar

Spåret är fritt att använda men vi får ofta frågan om man kan bidra på något sätt. Om du vill betala en slant kan göra det på Swish 123 616 19 13 eller BG 612-4051 och skriva "Spårbidrag". Pengar går förstås till spårarbete! 

Denna karta sitter uppsatt ute längs spåret i korsningar för att du ska hitta rätt.Spårstatus vintern 2016-2017:
8 februari: Vi har hårda och fina spår för både skejting och klassiskt från Brunkullaparkeringen och uppåt. I Furstebuan finns klassiska spår på lägdorna.

17 januari: Nu har vi väldigt fina spår både för skejting och klassiskt åkning. Håll koll på vår facebooksida för färskast status.

27 december: Det går bra att skejta på spåret från Nässmyra och uppåt. Det nya spåret från Erik Pers-buan och neråt är väldigt ojämnt, annars mestadels fint.

18 november: Vissa har kört i våra spår i drygt två veckor på det tunna snötäcket men idag är det nypreppat och fint på stora delar av spåret. Endast skejt

 Comments