Kurs i timmerhuslagning

 
 

lär dig laga ditt timmerhus

Ett gammalt timmerhus kan med lätthet stå pall flera hundra år men det hela bygger på att du som äger det vårdar och lagar huset på rätt sätt. Under vår femdagarskurs går vi igenom de viktigaste momenten för att du ska kunna bedöma statusen på ditt hus, bestämma vad som ska göras och viktigast av allt; att sen kunna utföra arbetet!

Under veckan varvar vi teori och praktik för att verkligen sätta kunskaperna och för att säkert nå alla deltagare. En del av momenten vi går igenom både teoretiskt och praktiskt är:
- Säkra lyft
- Syllbyte
- Timmerlagning med hjälp av halvsulning
- Skarvning av timmer med olika typer av skarvar (blixt-, blad- och stumskarv)

Detta är en kurs som passar alla. Vare sig du är novis med yxa, stämjärn och motorsåg eller helt hemtam med verktygen får du med dig det som krävs för att sätta igång med ett lagningsprojekt hemma. Vi jobbar med små grupper för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Självklart jobbar vi med riktiga gamla timmerhus för att det ska likna ditt egna projekt så mycket som möjligt.

DSC04799.JPG

THOMAS MÖRCK

Kursledare är timmerman Thomas Mörck som sedan många år driver byggnadsvårdsfirma där han jobbar med att restaurera gamla timmerhus. Thomas har också under flera år varit handledare på uppskattade byggnadsvårdsläger. Förutom de olika kursmomenten har Thomas också förberett två intressanta föredrag; "Syllbyte" och "Renovera, restaurera och rekonstruera timmerhus".

I kursavgiften ingår förutom fem dagars kurs också rejäla bondluncher, gofika, material och de verktyg du behöver. Vi bjuder på en middag på torsdag kväll, beroende på väder är vi antingen uppe i skogen eller nere vid sjön. Du behöver alltså inte ha med dig något annat än arbets- och regnkläder. Den jämtländska sommaren är på många sätt fantastisk men det kan ibland krävas en extratröja för att du ska hålla värmen under teoripassen. Har du en kamera rekommenderar vi att du fotar och/eller filmar under kursen. Fotona/filmerna är suveräna att använda som minnesanteckningar i framtiden. 

Pris 6550:- ink moms.
Betalas mot faktura en vecka innan kursstart eller direkt vid bokningstillfället med kort.
Boka via länken nedan, eller hör av dej till oss på valfritt sätt.

 
 
DSC04794.JPG

Datum för 2020 kommer snart!

 
 

Vi har ett trivsamt boende nära gården, kolla in det här. Det finns också gott om boendealternativ i Östersund med omnejd. Fursteli Gård ligger endast 10 min med bil från Östersund. Vi kan ordna skjuts till och från kursdagarna om du bor i Östersund.

Vill du ge bort kursen i present? Skriv ut ett enkelt presentkort här.