Platser och mat för vardag och fest

 
 

Skrivarstugan NÄssmyra

Nässmyra är vårt lilla torp och andningshål beläget bara två kilometer från gården och utgör en knutpunkt för spår- och stigsystemen. Förutom det mysiga torpet finns här också en grillada som nyttjas flitigt året runt för skidåkare, cyklister och andra grupper. Inne i torpet kan ett litet sällskap äta o prata och det finns också möjligheter att somna in för natten framför en sprakande eld i öppna spisen och njuta av avskildheten. Det gör vi ofta själva!

 

Kontorskojan

Behöver du fria vyer, möjligheter till en egen arbetsplats, snabbt wifi och kaffepanna? Då kanske du ska prova jobba i vår timrade kontorskoja. Här finns allt du behöver men inget extra som stör. Här finns möjlighet för en person att jobba eller för några personer att mötas. Vill du kombinera jobbet med en friskvårdstimme i våra skogar ingår också tillgång till dusch.

 
DSC_0450.JPG

köket

I köket lagar Marie bondluncher, festmiddagar och gofika, vi kan lösa det mesta i matväg. På lördagar händer det att Arne huserar i köket och belönar alla som hinner upp i tid med handkavlade croissanter till helgfrukosten. Vi har en liten spannmålskvarn i köket och kan därför vara självförsörjande på eget vetemjöl. Om du vill prova att baka med vårt vete så maler vi gärna till dej. Om du är intresserad av att hyra köket för ett eget projekt så kan det också ordnas. 
Köket på Fursteli Gård byggde vi under 2016 med delfinansiering från Landsbygdsprogrammet, pengar från EU som bland annat ska främja nya jobb på landsbygden. Köket är en viktig investering som möjliggör att vi kan fortsätta att utveckla vårt kursutbud och alla annan verksamhet på gården och vi är mycket glada att EU också har sett det!

EUlogga.jpg
 

sneda glaset

Sneda Glaset är vår stora lada och är byns äldsta byggnad. Ladan har fått sitt namn från ett värdshus som låg på grannfastigheten förr i tiden, ägarna var kända som snåla och brukade hålla glasen på sned när de serverade för att luras att de spillde i mer än vad som var fallet. Här går det maxa in 120 sittande gäster om man måste, standarden är mycket enkel och ladan är oisolerad, men läget talar för sig själv tycker vi. I Sneda Glaset har vi haft konstutställningar, sommarfik, konserter, och företagsarrangemang. Av olika anledningar anordnar vi inte längre några sena fester.

 

belvedere

Det här är vår lilla festlada, precis vid Storsjöns strand. Belvedere kan översättas som " vacker utsikt" och har varit en benämning på hus med vacker och vid utsikt, i vårt fall får vi njuta av Storsjöodjuret, Brunfloviken och Ope. Här kan man sitta ca 30 personer, och det finns både badbrygga, utedass, grillmöjligheter och kamin.

 

Bastun

Vi gillar ju timring så vår vedeldade bastu är förstås timrad. Vi använder bastun en hel del själva men kan också tänka oss att hyra ut den.