FURSTELI GÅRD

liv & rörelse

DSC05956.JPG
 

Om oss

Fursteli Gård är en plats för liv och rörelse. Vi är många som bokstavligen lever våra liv här och för vissa är vi till och med en del av meningen med livet. Gården har varit i familjen Ranbrandts ägo sedan farfar Elov tog sparkstöttingen över Storsjöns is på 40-talet och köpte den. Vi som bor på, äger och driver gården idag är Elovs barnbarn Marie och Johan tillsammans med Johans fru Erika. Förutom att vi bor här med våra familjer hyr vi också ut några lägenheter på gården till goda vänner och detta har till stor del skapat gårdens själ och särart. Ett par gemensamma nämnare för många av oss som bor här är intresset för friluftsliv och hantverk och detta märks idag i våra olika verksamheter och passionsdrivna hobbyprojekt. 

DSC05976.JPG
 
 

Skidspår

Ett av våra äldsta och mest kända hobbyprojekt är Fursteli Skidspår som under drygt 25 års tid växt fram i våra skogar. Idag har vi under stora delar av vintern 17 km skidspår som vi preparerar när vi har tid och lust. Spåren är öppna för vem som helst att åka på, vi tar ingen spåravgift men är tacksamma för de frivilliga bidrag vi får.

 
 
IMG_9566.JPG
 

Timringskurser

Varje år håller vi ett flertal timringskurser på gården. Du kan lära dig bygga ett nytt timmerhus från grunden eller ta hand om ditt gamla som behöver lagas. Oavsett vilken kurs du väljer eller om du väljer att gå bägge så är vår ambition att lära dig så mycket som möjligt med de förutsättningar du kommer med. Inga förkunskaper krävs men om du ändå har det så tar vi dig vidare därifrån.

IMG_5532.JPG
 
 

Cykelstigar

Många av oss som bor på och kring gården älskar stigcykling och tillsammans har vi under närmare 10 års tid byggt cykelstigar i gårdens skogar. I början byggde vi stig till oss själva men med tiden har intresset för stigarna växt enormt och numera har vi cyklister från hela landet här. Fursteli Cykelstigar är öppet för alla men av de ca 20 km stig vi hittills byggt är det en hel del som inte passar alla... Det kostar inget att cykla men vi tar tacksamt emot bidrag för underhåll och utveckling av nya stigar.

 
DSC04126.JPG
 
 

AKTUELLA AKTIVITETER

 

Skidspår

Nu börjar vi ladda för skidpremiär, blir det oktober eller november?


cykelstigar

Cykelsäsongen lever fortfarande! Förhoppningsvis får vi lite frost och fina hårda förhållanden innan snön kommer. Kanske hinner vi nån mer byggardag också, håll koll på Fursteli Cykelstigar på insta för mer information.

Timringskurser

Vi spånar på lämpliga datum för nästa års kurser och hoppas kunna spika dom under oktober!